Beoordelen scheidsrechter promotieklassen en hoger

Voor iedere thuis en uitwedstrijd moet er een scheidsrechterbeoordeling voor iedere door de Nevobo aangewezen scheidsrechter (vanaf promotieklasse en hoger) worden ingevuld door het team. Dit zal vanaf het seizoen 2014-2015 eenvoudiger en geheel digitaal plaatsvinden. Van elk team zal een speler of speelster worden gevraagd om deze beoordeling te maken. Hiervoor krijgt hij/zij na 2 dagen een mail toegestuurd. Als er te weinig beoordelingen door het team in het seizoen zijn gemaakt dan volgt er een boete voor het team.

Fluiten thuiswedstrijden

Vanaf de 1e klasse en lager worden de thuiswedstrijden gefloten door verenigingsscheidsrechter. Deze worden aan het beging van het seizoen toegewezen vanuit de TC. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de ervaring en eigen spelniveau. In het algemeen vinden deze wedstrijden plaats voor of na je eigen wedstrijd. Mocht je verhinderd zijn dan is het de bedoeling dat je zelf iemand anders (uit je team) benaderd om te ruilen.

Bondsscheidsrechter worden?

Vindt je het fluiten van wedstrijden leuk en wil je bondsscheidsrechter worden? Dat kan.
Vanuit de Nevobo zijn diverse opleidingen om je uiteindelijk tot nationaal scheidsrechter op te leiden. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan contact op met Hans Kramer en/of Robin den Blanken.
Wie weet fluit jij over 10-15 jaar wel de olympische finale!

Digitale wedstrijdformulieren

Digitale wedstrijdfiormulieren, u leest er hier alles over. Het digitale wedstrijdformulier.

Meer informatie

Op de site van de NeVoBo (http://www.volleybal.nl/ ) bij competitie onder het menu arbitrage vind je een uitgebreidere handleiding.