vv Jonas heeft diverse jeugdteams voor kinderen van 8 tot 18 jaar, voor zowel jongens als meisjes.
Er wordt getraind in teamverband, waarbij er aandacht is voor zowel de individuele ontwikkeling als de teamontwikkeling.
De jeugd is ingedeeld in 4 niveaus:

  • CMV jeugd: 8-12 (6 subnivo’s mogelijk)
  • C-jeugd: 12-14 jaar
  • B-jeugd: 14-16 jaar
  • A-jeugd: 16-18 jaar

Bij alle niveaus kunnen er zowel jongens als meisjes in een team zitten, wat mede afhankelijk is van het aanbod. We streven er echter naar de jongens en meisjes zoveel mogelijk bij elkaar te zetten.

Mocht je net beginnen met volleyballen zal je starten in de instroomgroep. Wij hebben twee instroomgroepen, de ABC en de CMV. In welke jij begint hangt af van jouw leeftijd.

Na de A-jeugd wordt de overstap gemaakt naar de senioren.
Ten gevolge van de leeftijdsgrenzen die de NeVoBo hanteert, kan het zo zijn dat een team bij het volgende seizoen niet meer bij elkaar kan spelen. Maar omdat dit ook weleens voor ongewenste situaties kan leiden, heeft Jonas ervoor gekozen aan het eind van elk seizoen een enquête uit te laten gaan. Hierdoor kan ieder kind zijn of haar wens tot uiting brengen.

Het beleid van het jeugdbestuur bestaat er onder andere uit dat we onze jeugd een leuke, sportieve tijd willen bezorgen, waarin ze leren omgaan met winst en verlies, met frustratie en spelvreugde en waarin we zoveel mogelijk gekwalificeerde trainers willen inzetten om hen klaar te stomen voor de hoogste teams bij de senioren.

Competitie begint eind september tot begin april, elke week wedstrijd. Hieronder het trainingsschema.