Nuttige informatie en Prettige feestdagen
23 december 2016
Slecht weer en competitie wedstrijden!
13 januari 2017

Ook MC2 winterkampioen!

1 oktober 2016 speelde de MC2 haar eerste wedstrijd in de C-jeugd. Sophie Visser, Floor van de Wetering en Kayleig
h Liefting zijn enkele jaren terug samen in een team gestart bij de N4 en zo doorgegroeid naar de N6. Telkens grepen ze naast de kampioensbeker en waren dit jaar erop gebrand om de kampioenstitel binnen te halen.

Lotte Leeuwerke, Veerle van Garderen, Ilana Boeser en Mila Jovanovic hebben verschillende niveaus van de CMV gespeeld en Mila heeft zelfs de N6 overgeslagen.

Dit seizoen dus een nieuw team, een groter veld, het net hoger en andere regels.

Vanaf de eerste wedstrijd speelt het team de tegenstanders weg. Ze winnen met 3-1 of 4-0 en de tegenstanders hebben geen schijn van kans. Dat kan ook niet anders, als je wekelijks getraind wordt door Elly Welp, samen met Monique Cornelisse.

Mila weet precies waar de bal terecht gaat komen, maar nog belangrijker, ook waar de gaten liggen bij de tegenstander. Ilana die de bal met een zacht tikje over het net heen krijgt, waardoor de tegenstander kan duiken wat hij wilt, die bal krijgen ze nooit meer te pakken.

Lotte kan de bal goed passen naar Floor zodat zij een bal heel mooi kan opzetten voor Sophie. Zij zorgt er dan voor dat ze de bal strak over het net kan smashen. Kayleigh heeft goed overzicht op haar positie in het veld. Veerle neemt het team steeds meer op sleeptouw om de laatste punten zingend binnen te halen.

Vanaf half november houden de meiden na alle wedstrijden de volleybal app bij, maar daarin de uitslagen en de sta
nd. Ze staan al vanaf de eerste wedstrijd op nummer 1, maar om op die plek te blijven staan, brengt behoorlijk wat druk met zich mee. Het team begint voor het eerst punten cadeautjes weg te geven, af en toe leken ze wel Sinterklaas.

De tegenstanders blies hun weg met een yell en Jonas was van slag. Wat gebeurd er nu? Het spelen in drieën wordt lastiger en de tegenstanders grijpen hun kans.

Ouders worden inmiddels onrustig op de bank. Schreeuwen de longen uit hun lijf om Jonas aan te moedigen, maar ook om de laatste tips te geven.

Coach Annelies van de Wetering blijft rustig aan de lijn staan en weet het team de juiste tips te geven. Ze weet het beste
in de meiden naar boven te halen.

En dan komt de laatste wedstrijd in het zicht. Als ze 4 punten halen zijn ze kampioen. Het griep epidemie brengt roet in het eten. 50% van het team ligt ziek, zwak en misselijk in bed als de wedstrijd gespeeld moet worden. Gelukkig kan er op het laatste moment nog contact gelegd worden met Spaarnestad en kan de wedstrijd 2 dagen uitgesteld worden.

Maandag 19 december is het dan zover. De meiden hebben het hele weekend verse jus d’orange gedronken, een boost aan fruit binnen gehad en staat klaar op het veld.

De punten vliegen de tegenstanders om de oren, want Jonas speelt Spaarnestad helemaal weg. Ze worden aangemoedigd door het andere C-team en zowaar begint Jonas uit zichzelf steeds harder hun yell te roepen. Nog 5,4,3,2,1…………..Kampioen!!!!!

Ouders staan juichend op de banken, de Walvis klapt en joelt mee! Jonas is nog een kampioen rijker en de MC2 heeft voor het eerst de felbegeerde medaille in hun handen.

Wat een feest!