Goede start voor Oranje damesteams op Gstaad Major

Nevobo.nl en Volleybal.nl gelanceerd
2 mei 2016
Vakantie? het is zo om……
27 juli 2016
Alles

Goede start voor Oranje damesteams op Gstaad Major

De drie Nederlandse damesteams die vandaag in actie kwamen in het hoofdtoernooi van de Gstaad Major, zijn goed gestart. Madelein Meppelink en Marleen van Iersel wonnen allebei hun pouleduels. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist wonnen en verloren en de talenten Nika Daalderop en Joy Stubbe verrasten met een overwinning op Canada.

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hadden het toernooi niet beter kunnen starten. Op de eerste dag van de poulefase wonnen ze eerst na een spannende wedstrijd met 2-1 (21-19, 19-21, 15-12) van het Amerikaanse team Lane/Summer. Later op de middag speelden ze tegen het Canadese team Humana-Paredes/Pischke. In die wedstrijd hadden de Oranje vrouwen de regie compleet in handen en wonnen ze met 21-15 en 21-14. Morgen volgt de derde poulewedstrijd tegen Bawden en Clancy uit Australië.

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist begonnen ook goed in de Zwitserse bergplaats. Ze openden poule C met een mooie partij tegen het Slowaakse duo Dubovcova/Herelova. Een spannende driesetter werd op karakter gewonnen met 2-1 (13-21, 21-15, 15-9). Maar tegen de Duitsers Laboureur en Sude, die zaterdag nog de titel veroverden op de Porec Major, kwamen de Oranje speelsters te kort: 16-21 en 19-21. Morgen spelen ze nog tegen het Duitse topteam Ludwig/Walkenhorst.

De Beachvolleybal Team Nederland talenten Nika Daalderop en Joy Stubbe plaatsten zich gisteren verrassend voor het hoofdtoernooi ten koste van Brazilië en gingen vandaag sterk door. Ze lieten zien dat ze in het hoofdtoernooi horen door de eerste wedstrijd tegen het Canadese topteam Broder/Valjas met 2-1 te winnen: 19-21, 24-22 en 15-7.  In de avond speelden ze een prachtig duel, de jonge Oranje talenten stonden tegenover de nummer 1 van de plaatsingslijst: Larissa en Talita uit Brazilië. Die wedstrijd werd binnen 30 minuten met 12-21 en 14-21 verloren. In de derde poulewedstrijd spelen Daalderop en Stubbe morgen weer tegen Brazilië, dan staan ze tegenover Juliana/Lima.

Ook de twee mannenteams, Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst en Alexander Brouwer/Robert Meeuwen, starten morgen met de poulefase van de Gstaad Major.

Bron:
http://www.volleybal.nl/nieuws/goede-start-voor-oranje-damesteams-op-gstaad-major

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *